Maakonderwijs in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kun je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het is bedoeld.

Maak het nou!

  • Voor wie: groep 7&8
  • Tijdsduur: 4,5 uur (van 9.30 tot 14.00 uur*)

In het iXperium hebben we de beschikking over een prachtig maaklokaal, waar jij met de kinderen aan de slag kunt met het toepassen van nieuwe technologie zoals de BYOR en Micro:bits. De leerlingen maken in de ochtend met behulp van BYOR-materialen een eigen robot, die ze in de middag leren programmeren met Micro:bits. Tijdens de bijeenkomst heb jij natuurlijk een actieve rol. Je denkt na over hoe de leerlingen kunnen samenwerken, hoe ze een ontwerp maken en presenteren of welke vragen ze bij het maken van een ontwerp kunnen stellen.

Maakonderwijs is een wereldwijde beweging die nieuwsgierigheid en creativiteit van elk kind stimuleert. Tijdens dit programma leren de kinderen hoe ze samen met hun klasgenoten nieuwe technologie kunnen gebruiken. Als leerkracht ervaar je hoe jouw leerlingen kennismaken met 21e-eeuwse vaardigheden en hoe ze deze leren toe te passen.

Voorbereiding leraar: Na aanmelding ontvang je een link naar een video met uitgebreide uitleg. Bekijk deze alvast voor het bezoek aan het iXperium. Tevens ontvang je een aantal foto’s van voorbeeld robots. Maak tweetallen en laat de kinderen het kosteloos materiaal dat ze willen gebruiken zelf meenemen.

* Onze dagarrangementen zijn van 09.30 tot 14.00 uur. Leerlingen eten en drinken in de middagpauze hun van huis meegenomen lunch.


Je kunt ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en materialen van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je graag om een eigen programma samen te stellen en geven advies over de materialen. Wil je hier gebruik van maken, stuur een mail naar arnhem@ixperium.nl en onze medewerkers nemen contact met je op.

Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met maakonderwijs op je eigen school. Bekijk hier de mogelijkheden.