Maakonderwijs op school

Wil jij ook ict-rijke activiteiten organiseren in jouw eigen groep op het gebied van maakonderwijs? Hieronder staan volledig uitgewerkte lesideeën die je kunt gebruiken. Heb je materialen of advies nodig? Dan kun je dit aanvragen via arnhem@ixperium.nl.

Byor/Microbit

BYOR | Build Your Own Robot is een set elektronica waarmee je zelf binnen no-time een robot, apparaat of kunstobject kunt bouwen. De elektronische onderdelen van de verschillende BYOR-kits zijn makkelijk te gebruiken en veelzijdig toe te passen in materialen zoals karton, hout en plastic. Als de creatie klaar is kan deze zelfs geprogrammeerd worden door het toevoegen van de Micro:Bit. 

Ontwerp en print met Tinkercad in 3D

Tinkercad is een gratis, gebruiksvriendelijke webapplicatie die de volgende generatie ontwerpers vaardigheden leert voor de toekomst. Met de applicatie leren de kinderen ontwerpen in 3D en basisvaardigheden programmeren. Als beloning kunnen de mooiste ontwerpen 3D worden geprint in het iXperium.


Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag gaan met maakonderwijs? Je kunt onze materialen lenen om in de klas te gebruiken. Wil je dit samen met een mediamentor/inhoudsexpert afstemmen, stuur dan een mail naar arnhem@ixperium.nl. Wil je liever met je groep een bezoek brengen aan het iXperium, bekijk de mogelijkheden bij ‘Maakonderwijs in het iXperium’.