Virtual- en Augmented Reality op school

Wil jij ook ict-rijke activiteiten organiseren in jouw eigen groep op het gebied van virtual- en augmented reality? Hieronder staan volledig uitgewerkte lesideeën die je kunt gebruiken. Heb je materialen of advies nodig? Dan kun je dit aanvragen via arnhem@ixperium.nl.

Augmented Reality voor het jonge kind

De betekenis van AR is Augmented Reality.  Hierbij wordt een digitaal beeld – vaak een 3D animatie – over de werkelijkheid gelegd. Je verrijkt (augment) de fysieke wereld met digitale informatie. Dit kan via het beeldscherm zijn op je smartphone, een AR bril of in deze les met een iPad. Je kunt nog steeds de omgeving zien, maar er wordt extra informatie aan toegevoegd. In deze les kijken de kinderen via de camera van de iPad naar de werkelijkheid en zien ze een leuke animatie.

Cospaces

CoSpaces Edu is een website of applicatie waarin je op een eenvoudige manier virtuele werelden kunt bouwen door 3D-modellen en figuren in een nog lege wereld te plaatsen. Je kunt een achtergrond toevoegen, zelfs onderwater of in de ruimte. De figuren (mens of dier) uit de library kun je animeren en je kunt er eigenschappen aan toekennen. Door objecten te programmeren kun je interactie toevoegen. 


Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag gaan met VR & AR? Je kunt onze materialen lenen om in de klas te gebruiken. Wil je dit samen met een mediamentor/inhoudsexpert afstemmen, stuur dan een mail naar arnhem@ixperium.nl. Wil je liever met je groep een bezoek brengen aan het iXperium, bekijk de mogelijkheden bij ‘Virtual Reality in het iXperium’.