Virtual Reality in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kun je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het is bedoeld.

Ontdek de grote wereld in je eigen klaslokaal

  • Voor wie: groep 7&8
  • Tijdsduur: 2 uur (ochtend of middag)

Virtual reality maakt het mogelijk om een 3D-wereld te simuleren die ons helemaal omsluit. Een tocht door een tropisch regenwoud, een stadsexcursie of een bezoekje aan een Romeinse legerplaats behoort tot de mogelijkheden. Ook kan VR helpen om het inlevingsvermogen en de empathie van kinderen te vergroten. In het iXperium gaan kinderen VR ervaren, maar ook een eigen VR-wereld bouwen met het programma Cospaces. Deze eigen wereld gaan de kinderen dan weer bekijken met een VR-bril.


Je kunt ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en materialen van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je graag om een eigen programma samen te stellen en geven advies over de materialen. Wil je hier gebruik van maken, stuur een mail naar arnhem@ixperium.nl en onze medewerkers nemen contact met je op.

Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met Virtual Reality op je eigen school. Bekijk hier de mogelijkheden.