Programmeren en robotica in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kun je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Programmeren kan je leren

  • Voor wie: groep 3 t/m 8
  • Tijdsduur: 2 uur (ochtend of middag)
  • Dagen: dinsdag t/m vrijdag

In dit programma maken leerlingen kennis met verschillende kanten van programmeren. In drie ronden leren ze wat unplugged programmeren inhoudt, hoe je een device kunt programmeren en hoe je op een beeldscherm stapje voor stapje een code leert schrijven. We laten jou zien hoe je met minimale middelen programmeren een plek kunt geven in jouw onderwijs.


Robots op Mars – Dagprogramma

  • Voor wie: groep 7&8
  • Tijdsduur: 4,5 uur (van 9.30 tot 14.00 uur*)
  • Dagen: donderdag en vrijdag

Leerlingen zullen in de toekomst steeds vaker robots tegenkomen in het dagelijkse leven. In dit programma maken leerlingen kennis met (de mogelijkheden van) robots. In de ochtend leren de leerlingen robots maken en programmeren met LEGO en BYOR-materialen. Na de pauze krijgen ze de opdracht een station op Mars te bouwen met de hele groep. De leraar stuurt de groep aan en verdeelt de verschillende opdrachten, die in kleine groepjes uitgewerkt worden. De leerlingen koppelen hun kennis van robotica aan creativiteit en doorzettingsvermogen en komen (hopelijk) met verrassende prototypes.

* Onze dagarrangementen zijn van 09.30 tot 14.00 uur. Leerlingen eten en drinken in de middagpauze hun van huis meegenomen lunch.


Je kunt ook zelf een programma ontwerpen en de ruimtes en materialen van het iXperium gebruiken voor de uitvoering. Wij helpen je graag om een eigen programma samen te stellen en geven advies over de materialen. Wil je hier gebruik van maken, stuur een mail naar arnhem@ixperium.nl en onze medewerkers nemen contact met je op.

Je kunt natuurlijk ook aan de slag gaan met programmeren en robotica op je eigen school. Bekijk hier de mogelijkheden voor programmeren op school en klik hier voor robotica.