Mediawijs in het iXperium

Wil jij het iXperium bezoeken met jouw groep, dan kun je kiezen voor één van onze vaste programma’s of voor een programma op maat. Bij onze vaste programma’s staat naast de inhoud steeds aangegeven voor welke groepen het bedoeld is en op welke dagen het programma aangeboden wordt.

Teamtrainingen

Ben je met je team op zoek naar inspiratie en ondersteuning bij de zoektocht naar de juiste inzet van ict op school, dan is een teamtraining iets voor jullie.

Professionalisering op maat

Het iXperium Arnhem verzorgt professionaliseringsactiviteiten op het gebied van ict-basisvaardigheden, informatievaardigheden, mediawijsheid en computational thinking, waarbij wij aansluiten op de vragen van jou of jouw team. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor professionalisering op maat? Neem dan contact op met arnhem@ixperium.nl.

Foto en film op school

Wil jij ook ict-rijke activiteiten organiseren in jouw eigen groep op het gebied van foto en film? Hieronder staan volledig uitgewerkte lesideeën die je kunt gebruiken. Heb je materialen of advies nodig? Dan kun je dit aanvragen via arnhem@ixperium.nl. Ook kunnen onze ‘iXperts op afstand’ jouw via een online verbinding terzijde staan tijdens de les.

Kunst op school

Wil jij ook ict-rijke activiteiten organiseren in jouw eigen groep op het gebied van kunst? Hieronder staan volledig uitgewerkte lesideeën die je kunt gebruiken. Heb je materialen of advies nodig? Dan kun je dit aanvragen via arnhem@ixperium.nl. Ook kunnen onze ‘iXperts op afstand’ jouw via een online verbinding terzijde staan tijdens de les.

Maakonderwijs op school

Wil jij ook ict-rijke activiteiten organiseren in jouw eigen groep op het gebied van maakonderwijs? Hieronder staan volledig uitgewerkte lesideeën die je kunt gebruiken. Heb je materialen of advies nodig? Dan kun je dit aanvragen via arnhem@ixperium.nl. Ook kunnen onze ‘iXperts op afstand’ jouw via een online verbinding terzijde staan tijdens de les.

Programmeren op school

Wil jij ook ict-rijke activiteiten organiseren in jouw eigen groep op het gebied van programmeren? Hieronder staan volledig uitgewerkte lesideeën die je kunt gebruiken. Heb je materialen of advies nodig? Dan kun je dit aanvragen via arnhem@ixperium.nl. Ook kunnen onze ‘iXperts op afstand’ jouw via een online verbinding terzijde staan tijdens de les.

Jonge kind op school

Uit ervaring is gebleken dat jonge kinderen het meest leren van en met ict in het eigen lokaal. Wil je met kleuters en ict aan de slag gaan, dan laten wij de leerkrachten graag zien wat de mogelijkheden zijn. We tonen de devices die een echte meerwaarde hebben voor de kinderen en geven waar nodig instructies. Na afloop van deze bijeenkomst kan je direct devices lenen om uit te proberen in jouw groep. Ben je geïnteresseerd in het jonge kind en ict, neem dan contact op via arnhem@ixperium.nl.

Robotica op school

Wil jij ook ict-rijke activiteiten organiseren in jouw eigen groep op het gebied van robotica? Hieronder staan volledig uitgewerkte lesideeën die je kunt gebruiken. Heb je materialen of advies nodig? Dan kun je dit aanvragen via arnhem@ixperium.nl. Ook kunnen onze ‘iXperts op afstand’ jouw via een online verbinding terzijde staan tijdens de les.